Bokslut 2015.

beskrivning

Så är ännu ett år gånget, strax lagd till det förflutna och in i glömskan.
Tv sänder årskrönikor och det är mycket av mord, krig, terror och flyktingkris som de visar. Det har varit ett sånt år. Frågan är om det blir mer eller mindre i framtiden av det. Lugn och ro är alltid förhoppningen. Sedan blir det som det blir. Vi vet numera att det mesta kan hända. Vi lever inte längre i en ankdamm, vid sidan av den stora världen. Vi är numera en del av den, med både mörker och ljus.

beskrivning

Jag har genomlevt stambyte i fastigheten och kommit ut på andra sidan, ganska energilös och ännu inte klar med allt. Året blev inte som jag hoppades med gestaltgrupper, för stambytet drog ut på tiden och jag förmådde inte mer än jag gjorde. Däremot har jag masserat och mediterat. Dessutom var jag i Danmark som co-ledare och har nu fått träning och erfarenheter. I Danmark har jag också hunnit med att vara hos min gode vän och njutit av himmel och hav i ett lugn och ro, som jag inte trodde kunde finnas. Och dessa bokskogar älskar jag att gå i. Bad har det också blivit, både i Norrland och i Danmark. Underbara och kalla bad. Det hann inte bli så varmt i vattnet, men jag badade ändå.

beskrivning

Min ekonomi känns stabil och i balans, i alla fall för ett tag framöver. Min vikt är likaså stabil, men inte i balans, har inte kommit tillbaka på banan än, efter stambytet.

Bokslut ska göras, inte bara här, utan också för min firma och den ideella föreningen jag är kassör i. Puh! Det är lite mycket just nu. En ny hemsida är sjösatt, för föreningen lekarbetspedagogik. Ett nyhetsbrev till föreningens medlemmar är avsänt igår. Men hur gör jag en mejlinglista? Det får blir en utmaning till januari.

beskrivning

Jag jobbar mer och mer, undrar vad det kan bero på? Kan det vara för att det är skoj att jobba i en ideell förening, eller för att mitt liv runtom inte fyller helt? Jag är osäker. Jag behövs i alla fall i föreningen, för att genomdriva förändringar för framtidens lekarbeten.
En utmaning för våren blir också att starta en drömgrupp och en gestaltgrupp för pedagoger.
Jag hoppas att jag kommer tillbaka till Danmark. Jag vill det gärna. Det är de små sakerna i livet jag njuter av. Promenader i en skog med en vän, ett bad, närhet. Och att vara med barnbarnen och följa deras utveckling. Kullerbyttor och teckningar. Sjungande barn, tågbanor och bilintressen.

Jag önskar alla ett Gott Nytt År 2016. Tänk vad tiden går!

beskrivning

4 svar på ”Bokslut 2015.

  1. Du sätter dina tankar så fint på pränt, Dana.
    Jag håller med, år 2015 var på många sätt inte bland de bästa åren. Men vad kan vi människor annat göra än att hoppas för något nytt och bättre tll nästa år?
    Gott nytt 2016 Dana!

  2. Tack Rebecca för dina fina ord. Ja, varje nytt år börjar med ett gott hopp om framtiden. Så ska det vara och så kommer det att förbli. Kram och gott nytt 2016.

  3. Kloka ord Dana! Ledsen att jag inte orkat möta dig så ofta under året som gått. Jag har inte mått så bra men jag tänker ofta på dig! Du är en viktig vän i livet som jag hoppas möta år 2016!

  4. Käraste Ann! Vi har nog båda haft våra orsaker till att inte ses. Vänner är vi ändå. Också du är i mina tankar och är viktig för mig. Vi ses snart hoppas jag. Precis som vi är och har det. Puss o kram Love you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.