Projekt.

beskrivning

Ny sommar och nya projekt i fritidshuset fyller. Igår badade jag årets första utebad. Det var kallt, men uppfriskande och svalkande. Jag cyklade till badet och jag var varm när jag hoppade i. Och solen sken ända tills dess och det var ca 20 grader varmt i luften. I vattnet vet jag inte.
Det tar några dagar innan jag acklimatiserar mig och vänjer mig vid att vara här utan katt och sällskap. Det känns inte som förr. Och grannen håller på att bygga ett mastodontgarage till lastbil och traktor, ögat måste också vänja sig vid den skymda sikten för horisonten och solnedgångarna. Nå, bygden ska leva och jag får finna mig i det. Inte helt lätt. Jag gillar inte förändringar alltid.
Nå, men mer projekt då, mina projekt?

beskrivning

Hästmyrorna har börjat använda altanen vid ytterdörren som sin. Hur ska jag väl då kunna hindra dem? Jag funderar. Och de har också tagit över garagegolvet och gjort det till sitt. Här måste radikala grepp tas. Jag ska riva upp det löst lagda ”golvet”. Det består av brädor och linoleummattor. Det måste bort. Singel ska in. Det blir nog bäst. Tror inte att myror kan klara det underlaget då. Absolut inget trä i golvhöjd. Möjligtvis bor de i väggarna. Det finns alltid nya problem här. Och för varje år som Anticimex kommer och sprutar, så har de förökat sig till nästa år. Vad är det månne i giftet de sprutar? Myrmat?
”Någon” ska transportera bort det ruttna träet och mattan. Vem? Hm…
Ett köksprojekt är att slipa matbordet. Det är stort och lackat och jag har slitit hela dagen med att få bort lackytan, det tar sin tid. Sen får jag fundera på vad jag gör sen? Ny lack? Vitlasera? Annan färg? Jag tycker ju om färger…
I hallen ska jag måla trappan upp till övervåningen. Färgen köpte jag för flera år sedan. Sen har det inte blivit av. Springor ska tätas. Sedan måla allt med grå golvfärg. Det blir nog bra. Och jag får bo i vardagsrummet några dagar medan färgen torkar.
Sen orkar jag nog inte mer. Semester vill jag ju också ha. Jag får resa bort då, helt klart.

beskrivning

Största lyckan!

Den största lyckan i mitt liv är mina barnbarn. Idag ska jag träffa dem och fylla på lyckan, så att jag får fina minnen med mig till semestern.
Vi får nog handla glass, det är ju ändå sommar ute idag. Snart 19 grader och sol. Underbart.

Mer underbart är att bada med öppet fönster ut till tallar, sol och fåglar. Fint är det att ett par talgoxar vet att de får mat och kommer och pockar på uppmärksamhet och tar mat ur handen på mig. Dock nu lite för tätt inpå. En av dem letade mat, flög in i mitt rum, blev rädd när jag kom tillbaka med nöt och den krockade med fönstret på väg ut. Den kunde ha dött. Så öppna fönster är farligt för dem.

Första semesterdagen! Norrland….hoppas på en badsommar där igen. Danmark…. länge sen jag var där en sommar. Där är det säkert alltid badsomrar.
Förväntningar? Besvikelser? Eller infriade förväntningar? Det vet jag inte än. Det blir som det blir.

beskrivning

Blommorna här är från en gammal tomt i Handen som just nu byggs på.

Besiktning.

Igår var det besiktning av utförda jobb i stambytet och extra beställningar. Det var verkligen inte kul.
Skönt att jag fick bekräftelse på fel som var gjorda. Hemskt att få ta irritationen och otrevligheter från byggchefer. Jag är ju faktiskt kund hos dem och de är ansvariga, hur knasigt de än tycker att det är. Den ena jämförde mig med en 80-årig gammal tant att då gjorde man annorlunda. Med mig som visste vad jag ville kunde man göra annorlunda. Nej, den jämförelsen haltar.
Felen finns där och ska åtgärdas. Men när och hur? Gör de bättre nästa gång? Kakla för fjärde gången i köket, blir det bättre då? Skyddar de mina ägodelar eller repas nästa diskbänk med och ska de måla med lack på den igen? Vilket slöseri med tid, pengar och resurser.
Och i badrummet ska handfatet flyttas 6 cm och komma på bättre plats utan att krocka med badkaret. Jag vill kunna stå rakt framför spegeln. Det kunde jag ju förut i mitt mindre badrum.
Jag förstår inte att de inte har haft koll. Chefen skyllde på att de hade 60-70 hushåll att hålla koll på. Mitt fel då, som tar upp tid för dem. ”Bara hos dig har det blivit fel”. Nä, det tror jag absolut inte på.
Jag kunde ha accepterat felen och betalat och gått vidare med livet. Men samtidigt startar mina morgnar numera med att säga fula saker och det är ingen bra väg att gå. Jag vill vara nöjd hellre och tänka nöjda tankar. Bra utförda arbeten = nöjda kunder. Inget annat.

To make you feel my love.

Make You Feel My Love av Bob Dylan

When the rain is blowing in your face
And the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace
To make you feel my love

When the evening shadows and the stars appear
And there is no one there to dry your tears
I could hold you for a million years
To make you feel my love

I know you haven’t made your mind up yet
But I would never do you wrong
I’ve known it from the moment that we met
No doubt in my mind where you belong

I’d go hungry, I’d go black and blue
I’d go crawling down the avenue
There’s nothing that I wouldn’t do
To make you feel my love

The storms are raging on the rollin’ sea
And on the highway of regret
The winds of change are blowing wild and free
You ain’t seen nothing like me yet

I could make you happy, make your dreams come true
Nothing that I wouldn’t do
Go to the ends of the earth for you
To make you feel my love